1 Mai-Venetia

         1 MAI la Venetia

Venice

Pentru cei romantici propunem un 1 mai intr-un oras cu iz de basm:Venetia.

Transport-avion low cost Compania Wizzair:

Biletul low-cost dus  373.00 Ron(Bucuresti Otopeni).

Biletul low-cost intors  203.00 ron(Venetia Treviso).

 

Cazare Venetia

Cazarea in Venetia poate fi destul de costisitoare, dar noi ne-am gandit la acest impediment si va putem recomanda o optiune accesibila dar cu un aspect nu la fel de legendar ca al Venetiei Tarmul Mestre (pronuntat May-stray), una din insulele principale ale grupului, ofera o serie variata de hoteluri pentru cei care au un buget redus, este conectata cu spactaculoasa Ventie prin poduri rutiere dar si feroviare.

O alta optiune este Insula Lido, fasia ingusta de uscat ce separa centrul venetian de Marea Adriatica, statiune cu plaje intinse ce seamana cu statiunile litorale romanesti. De aici sunt curse regulate, pana noaptea tarziu cu mijlocul de transport cel mai frecvant utilizat printre insulele lagunei, “vaporetto”.

Alegerea este a dumneavoastra in functie de ceea ce va asteptati de la aceasta calatorie: daca doriti sa fiti tratati regeste de la inceputul pana la finalul sejurului, va puteti rasfata in hotelurile din Venetia, dar chiar si in acest caz, va puteti feri de centrul orasului pentru a va incadra in buget.

 

Pentru un sejur in perioada 28.04.2012-02.05.2012 va propunem:

Hotel Michelangelo este la câţiva paşi de zona pietonală din centrul Mestre, aproape de Veneţia. Hotelul oferă hărţi gratuite şi intrare gratuită la Cazino.Hotel Michelangelo oferă parcare gratuită şi se bucură de o legătură minunată cu autobuzul la centrul istoric din Veneţia. Autostrăzile, gara, Aeroportul Internaţional Marco Polo sunt, de asemenea, uşor accesibile.Michelangelo este înconjurat de o grădină fermecătoare, unde vă puteţi relaxa şi să bea o băutură.Conexiune Wi-Fi este disponibilă peste tot îm hotel, în cazul în care nu aveţi un lap-top există un punct de internet în hol.Toate camerele sunt confortabile, izolate fonic şi moderne. Meniu de perne este disponibil.

 

http://www.booking.com/hotel/it/michelangelo-venezia-mestre.ro.html?sid=41ec0fe89d6fb115092e8a5039dba1e1;dcid=1;checkin=2012-04-28;checkout=2012-05-02;srfid=703de6f64178d451a7220721151a9fe1X3

Camera dubla cu anulare gratuita si mic dejun inclus- 1838.23 RON

sau aceeasi camera dubla daca sunteti convinsi ca nimic nu va poate schimba planurile la  1663.16 RON nerambursabil si mic dejun inclus.

Principalele atractii ale orasului:

Piata San Marco

Piata San Marco

Piaţa San Marco este inima Veneţiei şi este considerată punct de referinţă pentru majoritatea turiştilor care vizitează Veneţia. Aici se desfăşoară evenimentele cele mai importante din Veneţia. Piaţa este înconjurată de case şi arcade denumite “Procuratie”, datorită faptului că în aceste edificiu locuiau şi munceau procuratorii din Veneţia antică. Există 2 tipuri de Procuratie: cei vechi şi cei noi. Merită menţionat Turnul Ceasului, care datează din secolul XV, una dintre operele arhitecturale cele mai cunoscute din Veneţia, ce se localizează deasupra unui arc ce se găseşte la începutul uneia dintre străzile cele mai animate şi pline de magazine, numită Merceri. Acest ceas astronomic prezintă reliefuri de metal aurit şi smălţuit şi înafara orei indică deasemenea fazele lunii şi semnele zodiacale. Deasupra ceasului se găseşte o fecioară cu un prunc.

Deasemenea merită să facem o plimbare prin piaţă pe dedesubtul arcadelor, să vizităm magazinele luxoase şi să ne oprim pentru a bea o cafea sau o ciocolată într-unul din barurile cele mai încărcate de istorie precum Quadri, deşi preţurile sunt foarte mari. Dintr-un colţ al pieţei se poate admira clopotul, care, inaugurat în 912, măsoară 98 de metro. Este indicat să urcăm în turnul clopotului, deoarece de sus ne putem mucura de o privelişte supebă a “Bacino de San Marco”, o albie de apă situată între Canalul Lido, La Giudecca şi Canalul Mare.

Podul Suspinelor

O scurta plimbare de-alungul cheiului va conduce spre Podul Suspinelor – Ponte dei Sospiri, ce leaga vechile inchisori de celulele de interogare din Palatul Dogilor.

 

Acesta reprezenta ultimul drum al condamnatilor, o ultima licarire de lumina printre zabralele podului, iar numele a fost inspirat de suspinele condamnatilor ce isi traiau ultimele clipe de libertate traversandu-l.

 

Celebrul Casanova a fost  condamnat aici pentru comportamentul sau necorespunzator cu dogmele religioase, dar a fost singurul care a reusit sa evadeze, in anul 1756.

 

 

 

 

 

 

Torre dell`Orologio

Torre dell`Orologio este un turn cu ceas, pozitionat deasupra arcadei ce duce spre Mercerie, propice celor pasionati de fotografie, datorita privelistii oferite de Turnul inalt de 100 metri.

 

Construit in stil renascentist, opera de arta are capacitatea de a arata zodiacul si fazele lunii si a fost conceput pentru navigatori.

 

O legenda spune ca cei ce au construit ceasul au fost orbiti pentru a nu mai putea crea ceva asemanator vreodata. Pe turn se afla un ceas auriu, smaltuit cu albastru, iar in varful acestuia sunt pozitionate doua figuri din bronz care bat clopotele la ora exacta (numite “mauri“).

 

Ceea ce este unic in lume la acest ceas este mecanismul prin care in timpul saptamanii Inaltarii Domnului, cei trei magi ies pentru a se inchina Fecioarei Maria si Pruncului Isus aflati deasupra ceasului.

 

Palatul Ca` d`Oro

Palatul Ca` d`Oro sau Galeria Giorgio Franchetti este unul dintre cel mai bine conservate palate de-a lungul Marelui Canal din Venetia. Denumirea Ca` d`oro – Palatul de Aur se refera la fatada care insa a fost stearsa odata cu trecerea anilor, acum ramanand rozalie.

Palatul a fost construit intre anii 1428 – 1430, pentru familia Contarini ce a oferit Venetiei opt “dogi” intre anii 1043 – 1676.

Colectia din interiorul palatului cuprinde sculpturi, obiecte de mobilier, tapiterii flamande din secolul XVI, o impresionanta colectie de obiecte din bronz, precum si o colectie de picturi cu “vedete” ca “San Sebastiano” de Andrea Mantegna si “Venus in Oglinda” de Titian.

 

 

 

 

 

 

Squero di San Trovaso

Squero di San Trovaso este un mic santier naval deschis in secolul XVII, situat la nord de bulevardul Zattere, langa biserica San Trovaso. Aici se construiesc si se repara gondole.

 

 

 

 

 

 

Scuola Grande di San Rocco

Scuola Grande di San Rocco este faimoasa datorita capodoperelor pictorului Jacopo Robusti (1518 – 94), numit Tintoretto datorita meseriei tatalui sau: vopsitor. Seria de aproximativ 50 de picturi murale dramatice a necesitat o munca de 20 de ani.

Aceasta cladire impresionanta din marmura – sediu de breasla – a fost construita intre anii 1515 – 1560, dupa planurile lui Bartolomeo Bon. Picturile de langa si de ep casa scarii nu-i apartin lui Tintoretto.

 

 

 

 

 

 

Ponte della Costituzione

Ponte della Costituzione sau Podul Constitutiei este al patrulea pod peste Marele Canal al Venetiei, a fost creat de Santiago Calatrava si inaugurat in anul 2008.

Podul mai este numit Ponte di Calatrava a Venezia si reprezinta subiectul mai multor polemici si critici, ivite din trei chestiuni problematice: lipsa accesului special pentru persoanele in scaun pe rotile, lipsa necesitatii sale si stilul modernist – minimalist incompatibil cu arhitectura Venetiei.

 

Scuola Grande di San Marco

Scuola Grande di San Marco se afla in apropiere de biserica si piata Santi Giovanni e Paolo si a fost sediul ligii bijutierilor si comerciantilor de matese bogati, iar in prezent este spital municipal.

Cladirea a fost construita in 1260, insa in 1485 a fost distrusa intr-un incendiu. In urmatorii 20 de ani a fost reconstruita dupa planurile lui Pietro Lombardo. Fatada este decorata cu nise, stalpi si statui policrome din marmura. Trei dintre marii exploratori si Italiei au fost membri ai acestei “scoli”: Giosafat Barbaro, Ambrogio Contarini si Alvise da Mosto.

 

 

 

 

Teatrul La Fenice

Teatrul a fost reconstruit in 2003, identic cu cel care a ars in 1993. Explicatiile ghizilor sunt in mai multe limbi.

 

 

 

 

Palazzo Grassi

Palazzo Grassi a fost construit pentru familia Grassi la jumatatea secolului XVII, dupa planurile lui Giorgio Massari.

Fata de celelalte palate bizantine, romanesti sau baroce din Venetia, Palazzo Grassi are un stil clasic. In prezent cladirea functioneaza ca galerie de arta.

 

 

 

Palazzo Contarini del Bovolo

Palazzo Contarini del Bovolo este probabil singurul palat din Venetia a carui curte este mai interesanta decat fatada, si asta deoarece in curte se afla faimoasa Scala di Bovolo, o casa a scarii in forma de spirala. Aceasta a fost realizata in anul 1500 de arhitectul Giovanni Candi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Palatul Ca` Vendramin Calergi

Palatul Ca` Vendramin Calergi este un exemplu superb de arhitectura renascentista venetiana, multe dintre elementele sale fiind copiate in intreaga Europa.

Palatul a fost construit intre anii 1480 – 1504, de Mauro Coducci, trecand prin posesia mai multor familii: Loredan, Calergi in secolul XVI si Vendramin in secolul XVIII. Aici a murit Richard Wagner, in anul 1883.

In prezent, in palatul Ca` Vendramin Calergi se afla cazinoul – Casinò di Venezia si Muzeul Wagner.

Palatul Fondaco dei Turchi

Palatul Fondaco dei Turchi a adapostestit Bursa de Marfuri Turca si astazi este sediul Muzeului de Istorie Naturala – Museo di Storia Naturale di Venezia.

Cladirea dateaza idn secolul XIII si in secolele XIV – XV a fost resedinta ducilor de Ferrara in Venetia. In anii 1452 si 1469 palatul l-a gazduit pe Imparatul Friedrich al III-lea, iar intre anii 1608 – 1621 a fost biroul ambasadorului imparatului, Georg Fugger.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*