Sejur Bruxelles – 4 zile in Capitala Europei

Bruxelles

Vacanta la Bruxelles 

Puteti ajunge in  Bruxelles cu un zbor low cost(preturi pentru perioada 31.05-03.06.2012):

Transport avion low cost Wizzair:

Bucuresti Otopeni  31.05.2012 ora 13:40 –  Pret-79:00 ron

Bruxelles 31.05-03.06.2012 ora 16:00- Pret 209.00 ron

Total(transfer bancar) 322.00ron(persoana ,comision de tranzactie inclus)

Va puteti caza la unul din hotelurile de mai jos:

a)http://www.booking.com/hotel/be/adagio-city-aparthotel-brussels-anspach.ro.html?sid=41ec0fe89d6fb115092e8a5039dba1e1;dcid=1;checkin=2012-05-31;checkout=2012-06-03;srfid=ca65a7e22936380abd3ff404dceb4cabX1

Studio(pretul este pentru 2 persoane/3 nopti)

-1551.97ron(nerambursabil)
-1726.84 ron(anulare gratuita)
b)http://www.booking.com/hotel/be/le-berger.ro.html?sid=41ec0fe89d6fb115092e8a5039dba1e1;dcid=1;checkin=2012-05-31;checkout=2012-06-03;srfid=ca65a7e22936380abd3ff404dceb4cabX2
Camera dubla standard (pretul este pt 2 pers/3 nopti)

-1080.38 (anulare gratuita+mic dejun inclus)

Despre Bruxelles
Bruxelles – capitala Belgiei, oras multicultural si multilingv, sediu al Familiei Regale, dar si al multor organizatii internationale. Ca sediu al Parlamentului European si al Comisiei Europene, orasul poate pretinde la titlul de capitala de facto a Europei.

Putine orase se pot compara cu Bruxelles in ceea ce priveste componenta sa internationala: un sfert din locuitori sunt straini si cu greu se poate gasi un amestec mai variat de etnii.

Orasul medieval este caracterizat prin labirintul de stradute inguste, usor de diferentiat de constructiile de mai tarziu, ca de exemplu bulevardele in stil parizian construite de Leopold al II-lea, marginite de ambasade, banci si de constructii impunatoare, in apropierea noului cartier al Uniunii Europene.

Stradute pietruite si inguste se deschid in Grand-Place, imensa piata medievala, cu cladiri bogat ornate si o atmosfera plina de viata. Piata este una dintre cele mai frumoase din intreaga Europa.

Cu un climat placut (veri calde si ierni blande), cu numeroase atractii turistice si locuri de distractie, Bruxelles ofera vizitatorilor mai mult decat bere si ciocolata (desi exceleaza la ambele).

Obiective turistice Bruxelles

 

Palatul Regal

Utilizat pentru evenimente de stat, Palatul Regal  este resedinta oficiala a familiei regale si simbolizeaza prosperitatea monarhiei belgiene.

Steagul Belgiei, arborat pe cladirea palatului, semnaleaza prezenta suveranului. Ceremonia de schimbare a garzii are loc in fiecare zi la ora 14:30.

 

 

 

Statuia Europei

Statuia Europei simbolizeaza pacea uniunii europene si o incercare de a ilustra motto-ul uniunii: “unitate in diversitate”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parcul Jubileului

Parcul Jubileului sau Parc du Cinquantenaire se remarca prin Arcul de Triumf. Parcul a fost infiintat in 1880 pentru a comemora aniversarea de 50 de ani a tarii.

 

 

 

 

Palais de la Nation

Palais de la Nation este sediul Parlamentului Belgiei.

 

 

 

 

 

 

 

Muzeul Regal de Arte Frumoase

Muzeul Regal de Arte Frumoase este constituit din doua muzee: Muzeul de arta antica (Musée d`Art Ancien – Museum voor Oude Kunst) – secolele XV – XVIII si Muzeul de arta moderna (Musée d`Art Moderne – Museum voor Moderne Kunst) – secolele XIX – XX.

Acest muzeu este una dintre cele mai mari galerii de arta din lume. Colectiile sale au fost stabilite prima data in 1797, iar in 1978 au fost modernizate si reorganizate.

 

 

 

 

 

 

 

Muzeul Extremului Orient

Muzeul Extremului Orient este un complex de trei cladiri in zona Laaken: turnul japonez, pavilionul chinezesc si muzeul de arta japoneza. Muzeul detine artefacte japoneze din perioada Edo (1600 – 1868).

 

 

 

 

 

Mini Europa

Mini Europa este un parc tematic pentru adulti si copii, cu peste 300 de machete si animatii la scara mica a cladirilor, statuilor si monumentelor faimoase din Europa.

Aici aveti ocazia sa va plimbati printre constructii ca Big Ben din Londra, Poarta Brandenburg din Berlin, Turnul din Pisa, Arena de coride din Sevilla, toate mai mici decat inaltimea unei persoane.

 

 

 

 

Muzeul Cinematografiei

Muzeul Cinematografiei prezinta istoria acestei arte, dar difuzeaza si pelicule clasice la preturi mici.

 

 

 

 

 

 

 

Grand Place – Grote Markt

Grand Place – Grote Markt sau Piata Mare din Bruxelles este o impresionanta piata medievala, una dintre cele mai frumoase din Europa, inconjurata de cladiri cu vechimea de 300 de ani.

Piata capata un aspect deosebit noaptea, cand are loc un spectacol de lumini si culori pe fundalul cladirilor. In timpul sarbatorii “Ommegang” din luna august in piata se instaleaza un impresionant covor din flori.

 

 

 

 

 

Galeriile Saint Hubert

Galeriile Regale Saint Hubert este o galerie de shopping in Bruxelles datand din secolul XIX.

 

 

 

 

 

 

 

Atomium

Alaturi de Manneken Pis, Atomium este cel mai cunoscut obiectiv turistic al orasului Bruxelles. Conceput de catre arhitectul André Waterkeyn pentru Expozitia Internationala din Bruxelles din 1958, aceasta structura din otel si aluminiu reprezinta o molecula de fier, marita de 165 milioane ori.

Atomium are inaltimea de 102 m si in varf se afla un restaurant.

 

 

 

 

Bursa din Bruxelles

Bursa din Bruxelles dateaza din 1871. Fatada este decorata cu ornamente figurative si o coroana simbolizand Belgia.

Localnicii obisnuiesc sa stea pe treptele bursei si uneori sa serveasca o gustare.

 

 

 

 

 

Walibi Belgia

Walibi Belgia este un parc de distractii ce apartine de parcul Walibi din Statele Unite.

Parcul Walibi se remarca prin personajele de desene animate precum Bugs Bunny si Tweetie Pie, dar si prin trenulete si calatorii ce va tin cu respiratia taiata – Wooden Coaster are lungimea mai mare de 1 km, iar Boomerang are sase bucle si viteza de 75 km/h.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acestea obiective si locuri minunate va asteapta sa le descoperiti si sa petreceti o vacanta de vis.

Calatorie placuta!

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*