Sighisoara

Sighisoara este considerata cea mai frumoasa cetate medievala locuita din Europa. Perla Transilvaniei a fost intemeiata in 1191 de catre colonistii germani veniti in Transilvania in secolele al XII-lea si al XIII-lea. Cetatea Sighisoarei s-a ridicat din comert si mestesugarie.

Cetatea Sighisoara are un zid lung de 930 m, cu 14 turnuri al caror rol a fost sa largeasca punctul de observatie si de tragere si sa intareasca sistemul defensiv. Din cele 14 turnuri, doar 9 mai strajuiesc astazi Cetatea Sighisoara.

Drumul pana la Sighisoara este superb, masina personala fiind cea mai buna alegere pentru a putea admira in voie peisajele de vis.

sighisoara 063

sighisoara 083

sighisoara 126

La sfarsitul lunii iulie, Sighisoara gazduieste cel mai mare festival medieval din Romania, Festivalul Sighisoara Medievala, unde turistii vor fi coplesiti de aerele medievale ce stapanesc orasul. In fiecare an, festivalul are 10 sectiuni – teatru, muzica, arte plastice, expozitii, dans, film, recital de poezie medievala, expozitie de carte, concerte pentru tineret si conferinte, presarate cu spectacole de animatie stradala, concerte de seara, concerte corale, expozitie de costume medievale si cursuri de dans medieval. Sunt invitate trupe de teatru studentesti, trupe private si teatre profesioniste din tara si din strainatate.

sighisoara 108

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*