Manastirea Cozia

Mandra si semeata Manastirea Cozia, domneste linistita de sute de ani Valea Oltului, oferind o lectie de istorie si totodata o pliveliste minunata.

Ctitorie a Domnului Tarii Romanesti, Mircea cel Batran, care si-a gasit odihna chiar intre aceste ziduri, Manastirea se afla in localitatea Calimanesti, judetul Valcea.

sighisoara 008

O data cu trecerea timpului, manastirea va fi reparata și renovata si de catre alti  domnitori ca Neagoe Basarab sau Constantin Brancoveanu.

In timpul lui Neagoe Basarab s-a construit fântâna care-i poartă numele, iar între anii 1512-1521 s-a refăcut pictura. Constantin Brancoveanu a construit pridvorul, în cunoscutul stil care îi poarta numele „brâncovenesc”. Istoria acestei manastirii este strans legata de istoria tarii. În timpul ocupatiei austriece a Olteniei, manastirea a fost o fortareata redutabila in calea cotropitorilor. 

sighisoara 005

sighisoara 010

In curtea interioara a Manastirii Cozia isi are asezarea si un Muzeu, intrarea este libera iar in interior puteti vedea fragmente din istoria manastirii, dar si a Tarii Romanesti.

sighisoara 023

sighisoara 018

sighisoara 018 (2)

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*