Sibiu

Distanta Bucuresti- Sibiu am parcurs-o pe traseul Pitesti-Valcea-Sibiu (cu masina-aprox 280 km)si am ajuns la destinatie dupa aproximativ 4 ore.

Prima oprire a fost la Gradin Zoologica, aflata in apropierea Padurii Dumbravei.

Pretul biletului este de 3 lei (2 lei pt copii) si poti admira : maimute, ursi, lupi albi, lupi carpatini, vulpi, tigri, lei,  mistreti, lame, cerbi carpatini, cerbi lopatari, caprioare, bivoli albi, ponei, piton reticulat, crocodil,pauni ,fazani,etc.

Eu mi-am amintit de zilele copilariei mele si am mancat vata de zahar,floricele si am privit la copii ce se lasau plimbati de Vifor, poneiul din curtea Gradinii ce i purta calare.

sighisoara 026

sighisoara 037A urmat apoi o plimbare prin Piata Mare a Sibiului, unde am mancat o inghetata delicioasa, am admirat cladirile si am am urcat in Turnul Sfatului pentru a admira privelistea, pretului biletului este de 3 lei, iar noi  am avut putin noroc pentru ca am putut admira si o expozitie de fotografie 3D.

sighisoara 072

sighisoara 039

sighisoara 084

sighisoara 092sighisoara 050

Vizita noastra a continuat apoi cu o plimbare prin Piata Mica, am admirat Galeriile de Arta Populara, am tranversat Podul Minciunilor si am mers catre o alta cladire frumoasa din Sibiu, Biserica Evanghelica, care se afla in restaurare si care temporar nu mai permite vizite interioare.

In Sibiu, am mancat si cea mai delicioasa clatita uriasa cu vanilie si ananas(crepes, cum le mai spun localnici).

sighisoara 096sighisoara 097sighisoara 099

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*