Sejur Coasta de Azur – Nisa 8 zile

Va propunem o vacanta in capitala Coastei de Azur, Nisa.

Perioada pe care o recomandam: 16 septembrie – 23 septembrie.

Calculul este facut pentru 2 persoane pentru un sejur de 8 zile la Nisa.

Transport: zbor low cost, compania Blue Air.

Plata cu card de credit
RON 560,48  RON
Taxa de administrare: RON 142,40  RON
Cost total: RON 702,88  RON

Pretul corespunde rezervarii direct de pe site-ul Blue Air cu toate taxele incluse si plata biletelor se face cu cardul.

Cazare: Va recomandam sa alegeti un studio cu bucatarie utilata, care va permite sa economisiti o suma destul de importanta preparandu-va singuri mancarea.

Optiunile noastre sunt: http://www.booking.com/hotel/fr/lespalmiersnice.ro.html?sid=72b9d4dc9199998b713c6622d4107055;dcid=1;checkin=2012-09-16;checkout=2012-09-23;srfid=f76a20d2988bf39afdd0cb8574c8f320X1;show_room=RD5169601

Pretul unui studio in aceasta perioada este de : 1400 de ron.

Deci in total pentru 8 zile 2 persoane 2100 Ron.

Atracţii turistice
Centrul. Centrul Nisei este împânzit de terase şi cafenele şi, tot aici, găseşti boutique-uri şi magazine exclusiviste. Unul dintre simbolurile cunoscute ale centrului Nisei îl reprezinta Fountaine du Soleil.

Palatul Lascaris. Cel mai renumit dintre palatele private ale Nisei, Palais Lascaris a fost construit incepand cu anul 1657, în stil baroc şi genovez. Scara de onoare somptuoasă, ornată cu fresce şi saloanele în decoruri luxoase concurează cu tapiţeriile flamande, mobilierul şi colecţiile de faianţă de secolul XVII şi XVIII. Palatul a fost declarat monument istoric în 1946.

Parcuri Grădini. Ca orice metropolă europeană, Nisa deţine numeroase zone verzi, reprezentate de parcuri şi grădini. Poţi încerca, de exemplu, Jardin botanique de Nice, Parc Carol de Roumanie, Jardin Albert, Parc Phoenix (Parc Floral de la Ville de Nice) sau Colline du Chateau. În unele dintre aceste parcuri, în zilele de weekend, poţi să vezi ceremonii nupţiale sau cupluri care se fotografiază aici în ziua nunţii. Aşa se întamplă în Jardin des Arenes. În Parcul Floral există o seră uriaşă unde au fost recreate şapte climate tropicale şi unde poţi vedea peşti, păsări şi fluturi exotici.

Muzeul Matisse. Unul dintre cele mai importante muzee ale Nisei este Musée Matisse, aflat într-o clădire de secol XVII din Villa des Arenes. Muzeul deţine o colecţie permanentă cu picturi, desene, gravuri şi sculpturi, la care se adaugă cărţi ilustrate şi fotografii ale pictorului. Între 20 iunie şi 27 septembrie 2009 în Musée Matisse şi Musée des Beaux-Arts are loc o expoziţie Matisse-Rodin. Dacă ajungi în Nisa în aceasta perioadă, merită sa profiţi de moment pentru a vizita expoziţia.

Tururi organizate. În cazul în care doreşti să vizitezi oraşul într-un tur organizat, ai la îndemână două posibilităţi, ambele romantice: tur în caleaşcă sau cu trenuleţul. A doua variantă durează trei sferturi de oră şi include vizite în oraşul vechi, în piaţa de flori şi în grădinile Castelului. Plimbarea în caleaşcă asigură vizite prin Place Massena şi Place Garibaldi. Dacă, totuşi vrei să mergi pe jos şi să descoperi câte ceva despre istoria oraşului, bisericile sale baroce şi arhitectura din Vieille Ville, atunci poţi alege un tur pietonal în aceasta zonă, contra unei sume de 12 euro de persoană.

Aeroport
Aeroportul Nice este un aeroport de dimensiuni moderate din Franţa. Aeroportul este utilizat de pasagerii care călătoresc către Nisa, care se află la 6 km distanţă. Nice este o destinaţie îndrăgită pentru petrecerea vacanţei de vară, dar şi pentru sejururi scurte pe tot timpul anului. Pe aeroportul Nice se află două terminale.
Aeroportul Nice oferă zboruri interne în Franţa, zboruri internaţionale şi zboruri transcontinentale. Companiile Aer Lingus, Air Berlin, Air Transat, Atlas Blue, Baboo, Blu-express, Blue Air şi altele oferă zboruri cu destinaţia NCE. Există 20 companii aeriene low cost cu conexiuni către NCE.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*