Sejur Roma

Va propunem un sejur de 3  zile la Roma.

1) Transport cu avionul

Plecarea 15.06.2012 Bucuresti  -compania Wizzair 129.00 ron

Intoarcerea 17.06.2012 Roma -compania Wizzair 209.00 ron

2)Cazare pentru 2 nopti

Hotel Victor ***

– este situat în Quarto Miglio, o zonă verde, liniştită din Roma, la 6 km deaeroportul Ciampino si 10 minute de mers cu masina de  Appia Antica zona arheologică.Hotelul oferă parcare gratuită păzită.

Hotel Victor are camere elegante dotate cu Wi-Fi gratuit şi un balcon cu vedere la grădinile amenajate. Ei au, de asemenea, dotate cu aer condiţionat şi un TV cu ecran plat

Camera dubla -pret pt 2 nopti 515.79 ron (nerambursabil,mic dejun inclus)
681.89 ron(anulare gratuita,mic dejun inclus)

Despre Roma

Roma este cel mai mare si mai important oras al Italiei, un centru economic si cultural, un oras impanzit de monumente istorice lasate de trecerea vremii si care are de oferit cate ceva pentru toate gusturile.

Obiective turistice:

1)Colosseumul este probabil cea mai impresionanta cladire din Imperiul Roman. Cunoscuta initial drept Amfiteatrul Flavian, era cea mai mare cladire din epoca. Monumentala structura a devenit o ruina, dar chiar si astazi este o atractie impozanta si frumoasa.

2)Vaticanul-un obiectiv turistic important, cea mai mica tara din lume, Orasul Vatican ocupa o suprafata de 0.44 km patrati si serveste drept centru spiritual pentru milioane de credinciosi romano-catolici din intreaga lume.

3)Fontana di Trevi este cea mai cunoscuta si probabil cea mai frumoasa fantana din intregul oras Roma. Acest monument impresionant domina micuta piata Trevi situata in cartierul Quirinale.

4)Forumul Roman a fost centrul vietii politice din Imperiul Roman, lucru evidentiat de multe vestigii, temple si biserici.

5)Piazza di Spagna este unul dintre cele mai populare locuri din Roma si in acelasi timp un loc foarte placut ochiului. Combinatia unor scari monumentale – celebrele trepte spaniole, cu un obelisc si o biserica atrage o multime de fotografi si turisti in aceasta piata.

6)Basilica Sf Petru este localizata in Vatican, peste raul Tibru, la vest de centrul orasului Roma.Cladirea in sine este foarte impresionanta. Cea mai mare biserica din lume are un naos lung de 218 metri. Domul Basilicii Sf. Petru, proiectat de Michelangelo este cel mai mare dom din lume, avand 42 de metri in diametru si o inaltime de 138 de metri. Interiorul, care are nu mai putin de 45 de altare, este decorat de lucrarile multor artisti faimosi. Unele dintre cele mai importante lucrari din biserica sunt “Pieta” de Michelangelo, altarul papal de Bernini, Tronul Sfantului Petru tot de Bernini si Monumentul Stuarzilor de catre Canova.

Cod de tinuta: Nu este permis accesul persoanelor in pantaloni scurti, cu umerii goi sau fuste scurte. Chiar si in zilele calduroase de vara cei in pantaloni scurti sunt intorsi din drum si nu li se permite sa viziteze Basilica.

7)Pantheonul-construit acum mai bine de 1800 de ani, minunata cladire a Pantheonului inca se ridica semeata ca o amintire a maretiei Imperiului Roman si reprezinta un important obiectiv turistic din Roma.

8 ) Columna lui Traian – a fost ridicata intre anii 106-113 d.C. pentru a onora victoriile imparatului Traian in Dacia. Aceasta columna era situata in forumul lui Traian (forum ce abia fusese inaugurat in acele vremuri) si inconjurata de cladiri. O spirala de reliefuri este gravata de jur imprejurul coloanei.

9)Piazza Navona-este una dintre cele mai celebre si poate cea mai frumoasa dintre numeroasele piete din Roma. Piazza Navona are nu mai putin de trei fantani absolut superbe, o alta atractie de aici fiind biserica in stil baroc, Sant’Agnese in Agone.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*