Sejur 3 zile Budapesta

Va propunem un sejur la Budapesta de 3 zile:

Despre Budapesta:

Budapesta (maghiară Budapest – [‘budɒˌpɛʃt], croată Budimpeštapoloneză Budapesztslovacă Budapešť) este capitala Ungariei. Orașul este situat pe ambele maluri ale Dunării. În partea de est a Dunării se află Pesta, care ocupă două treimi din suprafață, iar pe partea de vest se află Buda, cealaltă treime a orașului. Budapesta are cca. 1,7 milioane de locuitori (est. 1999).

Cartierul Buda și zona malurilor Dunării din Budapesta au fost înscrise în anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Transport cu avionul:

Compania WizzAir

vineri 25 mai-duminica 27 mai
129 ron
129 ron==>292 ron (taxe incluse-transfer bancar 17 ron pers/calatorie)

 

Cazare pentru 2 nopti

Centrum Apartments-Situat în centrul oraşului Budapesta, la doar 2 minute de mers pe jos de staţia de metrou Ferec Korut, linia 3, Centrum Apartments oferă apartamente frumos mobilate, cu acces gratuit la internet Wi-Fi.

Toate apartamentele au o bucătărie privată cu aparate de ceai/cafea, cuptoare cu microunde şi zonă de luat masa. De asemenea, aveţi la dispoziţie o maşină de spălat rufe. Băile sunt dotate cu duşuri.
apartament( 26 metri pătraţi)-anulare gratuita – 243.97 ron(2 pers)
apartament(40 metri pătraţi;Tip-uri de pat: 1 Dublu , 1 Paturi supraetajate )

http://www.booking.com/hotel/hu/centrum-apartments-budapest.ro.html?sid=eec80f5226aac436ff567cad341913fd;dcid=1;checkin=2012-05-25;checkout=2012-05-27;srfid=3905e09867ab241e8e55626a8016d3afX21

In total pentru 2 persoane:

828 Ron.

 

Obiective Turistice Budapesta.

1.Parlamentul

Cladirea Parlamentului Ungariei este locul in care se intalneste Adunarea Nationala; este una dintre cele mai frumoase cladiri legislative din Europa si al treia cladire ca marime din lume ce gazduieste un Parlament national.

2.Citadela si dealul Gellert

Dealul Gellert.

Dealul Gellert este o roca mare, inalta de 140 de metri care se inalta deasupra Dunarii in Buda.

Citadela.

Habsburgii au realizat cel mai bine importanta strategica a dealului Gellert si au construit o fortareaza in varful dealului dupa ce au suprimat revolutia din 1848 si razboiul de independenta. Guri de tun au fost amplasate pe deal si dintesc spre Dunare. Scopul Citadelei era sa aminteasca rebelilor ungari cine conducea cu adevarat tara. In acele vremuri, Citadela era cel mai dispretuit loc din Budapesta si ungurii o numeau Bastilia Budapestei.

3. Palatul Regal din Budapesta.

Palatul Regal a fost distrus si reconstruit de multe ori.

In zilele noastre, Palatul Regal din Budapesta, gazduieste trei muzee: Muzeul de Istorie a Budapestei, Galeria Nationala a Ungariei si Muzeul de Arta Contemporana.

4. Bastionul Pescarilor.

Ca parte a lucrarilor de renovare ale cartierului ce gazduieste Palatul Regal din Budapesta, a fost construit si Bastionul Pescarilor in anul 1905. Exista doua explicatii despre originea numelui bastionului. Unii oameni spun ca o piata de peste se afla in apropiere in Evul Mediu si de aici se trage si denumirea bastionului. O alta explicatie porneste de la presupunerea ca breasla pescarilor a aparat aceasta parte a zidului castelului din Budapesta. In ciuda faptului ca este numit un bastion, de fapt constructia este o terasa de unde privelistea este uimitoare.

Bastionul Pescarilor are sapte turnuri, cate unul pentru fiecare dintre triburile ungurilor. Planurile constructiei par a fi fost de inspiratie orientala. Unii au considerat constructia un kitchs iar altii au considerat-o foarte frumoasa. Oricum ar fi, privelistea pe care o ofera o vizita la Bastionul Pescarilor este memorabila.

Bastionul Pescarilor este deschis zilnic 24 de ore din 24.

Taxa de intrare este de 200 de forinti, aproximativ 0.80 €.

5.Biserica Matthias.

Biserica Matthias se afla in Buda si este unul din principalele obiective turistice din capitala Ungariei.

6. Piata Eroilor din Budapesta.

Piata Eroilor este unul din cele mai vizitate obiective turistice din Budapesta si se afla in fata Parcului Central la capatul Bulevardului Andrassy, una dintre strazile cele mai importante din Budapesta. Piata Eroilor din Budapesta este parte a Patrimoniului Universal UNESCO. Monumentul a fost construit in 1896 pentru a comemora o mie de ani de la sosirea Maghiarilor in Bazinul Carpatic.

7.Basilica Sfantul Stefan.Basilica  este o relicva sfanta ce ofera o priveliste superb.

8.Opera din Budapesta-un obiectiv turistice ce ofera vizitatorilor sai arhitectura si performanta artistica deosebita.

9. Marea Sinagoga.Marea Sinagoga din Budapesta este cea mai frumoasa sinagoga din lume si a doua ca marime; cu siguranta un obiectiv turistic ca nu trebuie ratat in vacanta la Budapesta.

10.Insula Margareta.

Situata pe Dunare, Insula Margareta are o lungime de 2.5 km si este un obiectiv turistic ce atrage o multime de turisti. Circulatia cu mijloace de transport motorizate este interzisa pe insula (exceptie face o singura linie de autobuze si masinile de politie); acest lucru ce pare sa fi fost o decizie extrem de inteleapta deoarece insula Margareta a devenit principalul loc de recreere din Budapesta.

11.Parcul Orasului.

Spre deosebire de insula Margareta, Parcul Orasului din spatele Pietei Eroilor este un parc facut de om, nu este un parc natural. A fost construit in secolul al XVIII-lea. Traficul nu este interzis in acest parc. Exista un patinoar care vara este transformat intr-un lac unde se pot face plimbari cu barca. Pe Bulevardul Gradinii Zoologice, in stanga Pietei Eroilor se afla intrarea ornata in stil art nouveau, la Gradina Zoologica. Gradina zoologica a fost inaugurata in anul 1866. Cea mai frumoasa cladire din cadrul complexului zoologic este Casa Elefantului.

Trecand de zidurile Gradinii Zoologice, turnurile bailor termale pot fi vazute. Baile termale de aici sunt printre cele mai mari din Europa. Peste drum de baile termale se gaseste Circul Municipal care a avut prima reprezentatie in 1891 si de atunci peste 125 de spectacole au avut loc aici cu peste 15000 de reprezentatii si peste 25 de milioane de spectatori.

Langa Circ se gaseste parcul de distractii, care a fost deschis in forma actuala in anii 50. Castelul Vajdahunyad se afla si el aici. Acest castel a fost construit din carton si lemn pentru Expozitia Mondiala din 1896 iar la sfarsitul expozitieiafostreconstruitdinpiatra.
  Vaci Utca

Toti iubitorii de shopping vor gasi atractiva o vizita pe Vaci Utca atunci cand vor vizita Budapesta. Strada se afla intre Piata Vorosmarty, unde incepe o zona pietonala, si Marea Piata Centrala (Nagycsamok) de langa Fovam Ter.

Tropicarium Budapest

în anul 2000, Tropicarium Budapesta este cel mai mare acvariu cu apă sărată din Europa Centrală şi se află în clădirea Complexul Comercial Campona. Se întinde pe o suprafaţă de 3000 m2.

Vizitatorii pot vedea rechini înfiorători, pisici de mare uriaşe şi sute de peşti în mii de culori pompoase. Aici, în afară de peşti putem vedea păsări exotice ce zboară liber, cele mai mici maimuţe, aligatori, insecte, reptile. Este un bazin special pentru copii unde aceştia pot mângâia pisicile de mare. Indiferent dacă e vreme bună sau rea, Tropicarium poate fi vizitată oricând.În fiecare zi de joi la ora 15.00 rechinilor li se dă de mâncare, ceea ce oferă un adevărat spectacol.

Deschis zilnic între orele 10:00-20:00

www.tropicarium.hu

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*