MADRID

Va marturisesc sincer ca am plecat  in Spania, cu gandul la Barcelona, despre care citesem si vazusem atat de multe, insa orasul care m-a cucerit a fost Madridul.

Un oras modern in care noi am ajuns noapte tarziu, dar centrul orasului era plin de viata si la ora 1:oo din noapte.

A doua zi – prima oprire in Madrid a fost Plaza de Toros.

Construita in anul 1929 si inaugurata in 1931, Plaza de Toros Monumental de Las Ventas este cea mai importanta arena pentru coride din Spania si a treia din lume, dupa cele din Mexico si Valencia (Venezuela).

Arena are un diametru de 60 m si o capacitate de 25.000 de locuri.

Spania 553

Plaza de Toros Las VentasSpania 555

 

Pla de Toros Las Ventas

Plaza de Toros Las Ventas

Madridul este un oras cu cladiri frumoase si oameni foarte degajati si relaxati, am admirat asta la ei, programul de lucru(in general 9:00- 14:00 17:00-20:00) cred ca le ofera aceasta stare de bine as putea spune, pentru ca au timp si pentru ei, pot sa petreaca in timpul zilei mai mult timp cu prietenii sau familia.

Am intalnit un barbat care in pauza de masa mergea acasa, lua masa cu familia, se odihneau sau ieseau in parc cu fiica lor, isi ducea fiica la pian, iar dupa lectia de pian pornea iarasi spre lucru.Mi s-a parut foarte frumos ca are timp si posibilitatea reala sa fie atat de implicat in viata ficei sale si sa nu piarda momente importante din copilaria acesteia.

De asemea am admirat parcurile orasului, foarte mari, ingrijite si pline de viata.

Parcul Retiro este cel mai vechi si reprezentativ spatiu din Madrid destinat activitatilor de recreere. Numele parcului a fost imprumutat de la palatul regelui Felipe al IV-lea, ridicat pe acest loc in sec XVII ca refugiu pentru familia regala.

Parcul Retiro este unul dintre obiectivele importante din zona centrala a capitalei spaniole, fiind pozitionat in apropiere de Muzeul Prado si de alte edificii valoroase.

Imbinarea armonioasa dintre vegetatie si apa ii confera un aspect natural in timp ce sculpturile, monumentele si obiectivele cu arhitectura speciala ii dau o nota eleganta si romantica.

Parcul Retiro

Parcul Retiro

 

 

Splendide Hotel

Splendide Hotel

Spania 611

Primaria Madridului

Spania 609

Spania 580Spania 591

Spaniolii ca un adevarat popor cu sange latin, lupta pentru lucrurile in care cred, noi am nimerit intr-una din zile chiar in mijlocul protestelor pentru abolirea monarhiei.

Proteste de strada in Madrid

Proteste de strada in Madrid

Daca va ganditi sa va faceti vacanta la Madrid, neaparat sa mergeti si in una din cele mai frumoase piete de acolo: Mercado de San Miguel.

Pentru ca e foarte aproape de Plaza Mayor, este foarte apreciata de turisti si foarte la indemana lor.  Dar Mercado San Miguel nu e o piata in adevaratul sens al cuvantului, pentru ca aici n-ai sa gasesti prea multe fructe, legume sau condimente. Este un loc unde madrilenii si turistii se intalnesc sa manance tapas (mici si variate antreuri, foarte gustoase) si sa bea un pahar de vin sau o bere, sa vorbeasca si sa socializeze.

Sa va spun si preturile, ca sa va faceti o idee: maslinele 1-2 euro/bucata,  alunele 1- 4 euro/ suta de grame, prajiturile 1-3 euro/bucata, fructele de mare cam 4 euro portia.

Mercado San Miquel

Mercado San Miquel

 

Spania 394

Alte obiective ce nu trebuiesc ratate sunt Plaza Mayor, un loc ce freamata de viata, cu reprezentatii de teatru date de artistii boemi, statui vii, baloane uriase si multe altele.

Baloooon

Baloooon

 

Spania 642

Statuie vie in Plaza Mayor

Spania 604

Biblioteca Y Museos Nacionales

Bineinteles cand spunem Spania ne gandim la monarhie, Palatul Regal din Madrid ar trebui sa se regaseasca pe lista oricarui turist, personal m-a impresionat si mi-a placut in egala masura mai mult Biserica Regala.

Spania 664

Palatul Regal Madrid

Biserica  Regala Madrid

Biserica Regala Madrid

Multumirile mele merg catre : Andy, Daniela si Rafa!

🙂

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*