Zell Am See

Zell am See este una dintre cele mai importante statiuni balneoclimaterice si de ski din Austria. Situata in districtul Salzburg, statiunea Zell am See este plasata pe malul unui mare lac – Zeller See – lung de 4 km.

Zell am See apartine Paradisului Regiunilor Sportive din Europa (Europa Sport Region Ski Paradise) cu posibilitati multe pentru ski, dar si pt. practicarea altor sporturi, cum ar fi : snowboard, sanius, curling, patinaj, hockey, echitatie, inot, plimbare cu sania, etc.
Zell am See este o statiune de ski pentru tot timpul anului datorita ghetarului din Kaprun. Aflata la o altitudine de 755 m, statiunea este inconjurata de munti cu inaltimi de peste 2000m care sunt impanziti de o retea de partii bine amenajate, de calitate, de dificultati diferite. Cea mai lunga partie are 7 km. De asemenea se gasesc 60 instalatii pe cablu, 321 carari pentru cross-ski.

In zona de ski de pe ghetarul Kitzsteinhorn (3,203m) sunt cele mai bune conditii pentru a avea parte de o distractie cu zapada garantata. Din 1966 Kaprun si Zell am See au format ceea ce azi se numeste “Europa-Sportregion”, un domeniu skiabil de peste 130 km de piste.

Zona veche a orasului este una dintre atractiile culturale din Zell am See unde se intalnesc :Turnul Kastner, Castelul Rosenberg, Biserica Paris.

Sarbatori traditionale:„Show on Snow” – pe parcursul a opt saptamani, lunea este seara in care cei mai cunoscuti schiori din Zell am See-Kaprun isi arata talentul pe partie; spectatorii vor putea asista la sarituri spectaculoase si acrobatii, urmand ca totul sa se incheie cu concerte si focuri de artificii.
„Nostalgic Ski Race” – cursa traditionala in care competitorii trebuie sa parcurga partia pe schiuri de lemn si ghete de piele, la fel ca si stramosii lor din secolul trecut.

Posibilitati de cazare in Zell am See: hoteluri, pensiuni, vile, apartamente sau cabane.

Acces: Cu masina: Prin Salzburg – Bad Reichenhall (D) – Lofer – Zell am See (~85 km) Prin Munchen – autostrada A8 – uramriti iesirea de pe autostrada in Siegsdorf – trecatoarea Stein – Lofer – Zell am See (~185 km).
Cu trenul: Statia din Zell am See Cu avionul: Aeroportul din Salzburg: 85 km

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*